home
kunstwerken
portretten
geschiedenis
exposities
lege flesjes
over An Hong
techniek
contact

Film van An Hong in 2011 op You Tube
Film van An Hong in 2012 op You Tube

An Hong
Ik ben An Hong, en ik woon in Nederland , maar ik ben geboren en opgegroeid in China, in een klein boerendorpje , ongeveer 200 kilometer ten zuiden van Peking. Mijn vader deed aan kaligrafie en ook mijn moeder is een creatieve vrouw. Zij maakt haar eigen kleren en doet dat ook voor anderen in het dorp.
Toen ik ongeveer vijf jaar was zocht ik naar sigaretten doosjes. Op de voorkant van deze doosjes waren altijd mooie afbeeldingen onder anderen van vlinders, vogels, bloemen. Deze afbeeldingen tekende ik na in mijn vrije tijd. Tekenen gaf mij toen al een intens gevoel van gelukzaligheid, waardoor ik niet kon begrijpen dat andere kinderen aan het buitenspelen waren. Tijdens het schilderen voel ik me helemaal vrij, vredig en de tijd staat dan even stil. ik vlieg mee met mijn penseel. Na de middelbare school ging ik de schilderkunstopleiding volgen.
Op advies van mijn leraar ben ik me gaan specialiseren in het schilderen van kristallen bollen en flesjes, om deze van binnenuit te schilderen. Het schilderen van de binnenkant van een vorm is een zeer fijn en precies werk.